U tohoto jídla mě inspirovala jedna italská kuchařka. Můžete si na něm pochutnat jen s bílou bagetou nebo podávat k masu jako přílohu. Ale věřte tomu, že kombinace lilku, rajčat, česneku a bylinek je velmi chutná.
Počet porcí: 3-4 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 lilek, asi 350 g
- 1 cuketu, asi 250 g
- 1 plechovku krájených rajčat
- 3 rajčata
- zeleninový vývar
- 2-3 stroužky česneku
- 1 červenou cibuli
- olivový olej, sůl, pepř
- 8 snítek tymiánu
Jak na to?
Lilek nakrájejte na kostky a dejte vařit na 10 minut do zeleninového vývaru nebo vody. Slijte vodu a lilek nechte v cedníku a opatrně vymáčkněte přebytečnou vodu. Na pánev dejte pár lžic olivového oleje, přidejte na kostičky nakrájenou cuketu, cibuli, nasekaný česnek, lilek, osolte. Po pěti minutách přidejte plechovku rajčat a lístky tymiánu. Duste asi 15 minut. Pak přidejte nakrájená rajčata, dosolte, přidejte čerstvý pepř a duste dalších pět minut. Podávejte nejlépe horké.