Bulgur připravuju vždy, když spěchám a chci mít rychle na stole jídlo. Je opravdu jednoduchý a dá se připravit na řadu různých variant.
Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 7 hrstí uvařeného bulguru
- 2 rajčata
- 2 hrsti sušených rajčat v oleji
- 2-3 stroužky česneku
- 2 hrsti strouhaného parmezánu
- hrst petržele
- máslo, olivový olej
- několik snítek tymiánu
- sůl, pepř
Jak na to?
Bulgur uvařte dle návodu na obalu. Pár minut vařte v osolené vodě, pak nechte 15-20 minut pod pokličkou. Rajčata dejte do vroucí vody, křížem nařízněte. Krátce spařte, pak ponořte do studené vody, oloupejte. Na másle a olivovém oleji lehce orestujte na kolečka nakrájený česnek, přidejte lístky tymiánu, uvařený bulgur, na kousky nakrájená rajčata, sušená rajčata, osolte, opepřete, pořádně promíchejte. Krátce orestujte. Posypejte parmezánem a petrželovou natí.