Bublaniny jsou velmi jednoduchou záležitostí. Skvělé je, že ovoce můžete měnit podle sezóny, v zimě klidně použít kompotované. Bublanina mě prostě nikdy neomrzí.
Co budete potřebovat?
- 2 hrnky polohrubé mouky (hrnek -250 ml)
- 1 hrnek krupicového cukru
- 150 g másla
- 2 vejce
- 1/2 hrnku mléka
- 1 balení kypřícího prášku
- 1/2 lžičky vanilkového prášku/dřeň z půlky vanilkového lusku
- 500 g jahod
- máslo na vymazání plechu, hrubou mouku na vysypání, cukr na jahody
Jak na to?
Z mouky, cukru, másla vytvořte drobenku. Necelý hrnek odeberte a dejte stranou. Do mísy ke zbytku drobenkové směsi vyklepněte vajíčka, přidejte vanilku, mléko, pořádně prošlehejte a promíchejte. Přidejte kypřící prášek. Těsto rozložte na vymazaný plech, případně pečící papír. Rovnoměrně rozložte kousky jahod, posypejte cukrem a na závěr drobenkou. Pečte při 180 stupních, 40 minut. Kontrolujte špejlí, až vyjde čistá, máte hotovo.
Dobrou chuť!