Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Polévka z červené čočky

Červená čočka je jednou z ingrediencí, která se poslední dobou čím dál častěji dostává na naše talíře. A není se čemu divit. Čočka má hned několik výhod: je lehce stravitelná, nenadýmá, vhodná pro děti, je to kvalitní zdroj bílkovin atd. Já jsem si zamilovala její dvě velké přednosti: nemusí se namáčet a je rychle uvařená.

Počet porcí: 4 osoby

Co budete potřebovat?

  • 1 hrnek červené čočky (hrnek o objemu 300 ml)
  • 1 větší žlutou cibuli
  • 1 plechovku rajčat
  • 1 l vývaru nebo vody
  • l lžičku třtinového cukru
  • 1 lžičku mletého koriandru a 1 lžičku kurkumy
  • sůl, pepř, olivový olej
  • čerstvou petržel nebo koriandr (nať)
  • 1 lžíci citronové šťávy, kůru z půlky citronu

Jak na to?

V hrnci na olivovém oleji nechte zesklovatět jemně nakrájenou cibulku a přidejte k ní i koření, ať se hezky rozvoní a malinko opeče. Pak je na řadě červená čočka, suchá, nenamočená, třtinový cukr, společně promíchejte, osolte a zalijte vývarem, přidejte rajčata. Vařte, dokud čočka nebude měkká. Trvá to asi 15 minut. Do polévky pak přidejte nasekanou petrželovou nať, citronovou šťávu a kůru.

Tip! Místo citronu můžete použít i pomeranč.

Dobrou chuť!

 

zveřejněno: 3.1.2017 autor: Iveta
Rubrika: Polévky, Recepty Štítky: červená čočka, citron, petržel

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2023 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com